Már van gyanúsítottja a chemnitzi terrorfenyegetésnek

külföld
2016 október 08., 13:14
comments 72
photo_camera A szászországi rendőrség ezt a képet tette közzé a gyanúsítottról, Jaber al-Kadrról. Via Polizei Sachsen

Országos körözést adtak ki Németországban egy szíriai születésű 22 éves férfi, Jaber al-Kadr ellen. A gyanú szerint ő készülhetett merényletre Chemnitzben, miatta zárták le szombaton a város egyik lakónegyedét, evakuáltak egy házat és rohantak le kommandósokkal egy lakást.

A hatóságok a születési helyén és életkorán túl egyelőre semmit sem közöltek al-Kadrról, csak azt, hogy

a német alkotmányvédelmi hivatalnak, az elhárításnak vannak róla ismeretei. Azt azonban egyelőre nem közölték, hogy al-Kadr mióta lehet Németországban, és hogyan érkezett.

A rendőrség szombaton az alkotmányvédelem fülese alapján indított akciót Chemnitzben. Al-Kadrt ugyan nem találták meg, de a lakásán robbanószernyomokat találtak.

Magáról a tervezett akcióról keveset tudni, a szászországi állami nyomozóhivatal szóvivője, Tom Bernhardt szerint a tervezett támadással kapcsolatban a "hol, mikor hogyan és miért" kérdések egyelőre megválaszolatlanok. (Via BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt