Már van gyanúsítottja a chemnitzi terrorfenyegetésnek

2016 október 8., szombat 13:14
72
A szászországi rendőrség ezt a képet tette közzé a gyanúsítottról, Jaber al-Kadrról. Via Polizei Sachsen Fotó: Schmidt, Frank - Polizei, LKA

Országos körözést adtak ki Németországban egy szíriai születésű 22 éves férfi, Jaber al-Kadr ellen. A gyanú szerint ő készülhetett merényletre Chemnitzben, miatta zárták le szombaton a város egyik lakónegyedét, evakuáltak egy házat és rohantak le kommandósokkal egy lakást.

A hatóságok a születési helyén és életkorán túl egyelőre semmit sem közöltek al-Kadrról, csak azt, hogy

a német alkotmányvédelmi hivatalnak, az elhárításnak vannak róla ismeretei. Azt azonban egyelőre nem közölték, hogy al-Kadr mióta lehet Németországban, és hogyan érkezett.

A rendőrség szombaton az alkotmányvédelem fülese alapján indított akciót Chemnitzben. Al-Kadrt ugyan nem találták meg, de a lakásán robbanószernyomokat találtak.

Magáról a tervezett akcióról keveset tudni, a szászországi állami nyomozóhivatal szóvivője, Tom Bernhardt szerint a tervezett támadással kapcsolatban a "hol, mikor hogyan és miért" kérdések egyelőre megválaszolatlanok. (Via BBC, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt