Trump sose lépne vissza

külföld
2016 október 08., 14:14
comments 28

Péntek este eljött az a történelmi pillanat is, hogy

Donald Trump bocsánatot kért bunkó megjegyzései miatt.

Ilyen se volt még ebben a kampányban, olyan meg talán az amerikai történelemben sem - megkockáztatom, hogy soha, de a 19. századi elnökválasztások történetét nem ismerem túl jól -, hogy a jelölő párt hét vezető politikusa is nyilvánosan könyörögjön azért, hogy

egy hónappal a választás előtt inkább rúgják ki a párt elnökjelöltjét.

link Forrás

Most pénteken ez is megtörtént, ezért a Washington Post telefonon megkereste Trumpot, aki sietve ki is jelentette, hogy

"sose lépnék vissza. Még sose léptem vissza az életben. Nem, nem szállok ki a versenyből, elképesztő támogatottságom van".

A támogatásáról még utána is mondott valamit, de olyan nyelvtannal, hogy egyelőre nem sikerült kihámoznom belőle a jelentést:

"Az igazi történet az, hogy az embereknek nincs fogalma a támogatás. Nem tudom, ebből mi fog kisűlni, de az embereknek fogalma sincs a támogatás"

(Angol eredetiben: The real story is that people have no idea the support. I don’t know how that’s going to boil down but people have no idea the support.)

Állítása szerint azóta, hogy a Post nyilvánosságra hozta nőgyűlölő videóját, amiért a kampány során először tényleg bocsánatot kért, "ezer és ezer" támogatója küldött neki levelet és emailt. "Fogalmuk sincs, hogy ez milyen, annyira sok ember" - mondta. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.