Életfogytiglant is kaphat a 15 éves lány, aki lelőtte az egész család kiirtásával fenyegetőző apját

2016. július 28-án, az akkor még 14 éves, Ohio államban élő Bresha Meadows kezébe vette apja pisztolyát és lelőtte az apját, Jonathan Meadows-t, aki azonnal meghalt. Az apa rendszeresen halállal fenyegette és húsz éve bántalmazta a család összes tagját. Bresha anyukája, Brandi Meadows hősnek tartja a lányát, amiért pontot tett a két évtizede tartó rettegés végére.

A rendőrség ezt nem így látja. Breshát életfogytiglanra is ítélhetik a hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság miatt, amit hasonló helyzetekben felnőttekre szoktak kiszabni. Bresha viszont még mindig csak 15 éves.

Sokan nagyon igazságtalannak tartják, ami Breshával történik, aggódnak hogy a lány, aki csak a családját akarta megvédeni, öngyilkosságot követ el. A freebresha.wordpress.com oldalon összegyűlt egy elég nagy közösség, akik kiállnak Bresha mellett, a GoFundMe-n is gyűjtenek már a lány védelmében.

Bresha Meadows / freebresha.wordpress.com

Csak az egyesült államokban 15,5 millió gyerek van kitéve családon belüli erőszaknak, az önvédelem miatt letartóztatott nők és lányok aránytalanul nagy része fekete. Bresha nagynénje azt mondja, az elmúlt években próbált segítséget kérni a gyermekvédelmi szolgálattól az erőszakos apa miatt, de azok nem segítettek neki. (Jezebel)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.