Az állam behúzza a Mezőhegyesi Ménesbirtokot

POLITIKA
2016 október 11., 20:24
comments 117
photo_camera Mezőhegyesi ménesparancsnokság. Fotó: Wikipedia

2,1 milliárd forintot csoportosítanak át a Miniszterelnökséghez a Mezőhegyesi Ménesbirtok államosítására,

derül ki a Magyar Közlönyből a napi.hu cikke alapján. Seszták Miklós fejlesztési, illetve Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek közösen kell gondoskodnia arról, hogy az eljárásban ne legyen hiba.

Nyár óta van törvény arról, hogy Mezőhegyesen állami ménes fejlesztésével állami mintagazdaság jön létre. Jelentős ménesállomány létrehozása, turisztikai fejlesztés, agrárképzési gyakorlati hely kialakítása a cél.

A ménesbirtok 2004-es privatizációjáig Európa legrégebbi állami birtoka volt, és jó üzlet azóta is: (többnyire exportból álló) árbevétele 6 milliárd forint felett van, tavaly előtt adózott eredménye 1,7 milliárd, tavaly 540 millió forint volt. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.