Kitiltották az Apple okosóráit a brit kormányülésekről

külföld
2016 október 11., 10:06
comments 62

Theresa May kormányának tagjai már nem villoghatnak egymásnak Apple okosóráikkal a kormányüléseken. David Cameron miniszterei még viselhettek ilyet - a volt igazságügyi miniszter, Michael Gove például egyszer véletlenül Beyoncét kezdett bömböltetni egy kormányülésen -, de Theresa May miniszterei biztonsági okokból nem viselhetnek többé okosórát a kormányüléseken.

A döntés nem önkényes, a lehallgatás veszélye miatt döntöttek így. Az Apple okosórái tökéletes lehallgatóeszközök a mikrofonjukkal és azzal, hogy hozzáférnek más mobileszközökhöz is, és joggal lehet tartani a feltörésüktől.

A brit kormányban azután merültek fel aggályok, hogy az immár hivatalos amerikai álláspont szerint az orosz hírszerzésnek dolgozó hackerek feltörték a Demokrata Párt központi szervereit, illetve több tucat atléta orvosi feljegyzéseit is megszerezték.

"Az oroszok mindent megpróbálnak feltörni" - mondta a Telegraph egyik neve elhallgatását kérő forrása.

A brit kormányülésekre amúgy mobiltelefont már jóideje nem vihetnek magukkal a miniszterek, a tilalom kiterjesztése más okoseszközökre teljesen logikus. (Via The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.