Közel nyolcszáz lakossági bejelentés érkezett a Teréz körúti robbantóról

bűnügy
2016 október 11., 02:06
comments 55

A Magyar Idők szerint hétfőig a Teréz körúti robbantással kapcsolatban hétfőig

774 állampolgári bejelentés érkezett a nyomozókhoz, és 53 fotót és videót töltöttek fel a Police.hu-ról is elérhető gyűjtőoldalra.

A lap úgy tudja, hogy a nyomozók még mindig elemzik a térfigyelő kamerák szeptember 24-i felvételeit. Ennek oka, hogy folyamatosan nő az a terület, amit a merénylő valódi vagy lehetséges útvonalaként azonosítanak, és ezzel további felvételeket kell átnézniük a rendőröknek. A lassúság fő oka a szakértők szerint a kamerarendszerek elavultsága.

A lap emlékeztet arra, hogy a kamerák elavultsága az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága múlt heti zárt ülésén is szóba kerülhetett, mert utána Molnár Zsolt bizottsági elnök azt javasolta, hogy a jövőben költségvetési forrást különítsenek el a térfigyelő rendszerek korszerűsítésére, ami megkönnyíti a nyomozást a hasonló esetekben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.