Tarlós István kapta idén a jobboldali underground legfontosabb kitüntetését

2016 október 11., kedd 20:52
197

A Magyarságért hozott áldozatának, elkötelezettségének, munkájának eredményeiért

az 1956-os Pesti Srácok Alapítvány Pesti Srác díjjal tüntette ki fővárosunk főpolgármesterét, Tarlós Istvánt. A díjat és a vele járó Corvin-közi Jancsika szobrot Tarlós még héftőn vehette át a Városházán.

MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor

A díjat a 2005-ben elhunyt Pongrátz Gergely alapította, de Tarlós emléktablója szerint 2009-ben osztották ki először. Azok kapják meg, akik "a harcokban ugyan nem vettek részt, de közéleti munkájukkal aktívan segítik életben tartani 1956 szellemét, méltó módon ápolják a hősök kultuszát." Tarlós István kétségtelenül ilyen ember.

M. Kiss Sándor történész, Papp Lajos szívsebész, Stefka István, a Magyar Hírlap tiszteletbeli főszerkesztője és Kubik Anna színművész is kapott már ilyen elismerést.

A Pesti Srác díjat gyakran a Pongrátz-érdemrenddel és a Corvin-közi hős - polgári tagozat kitüntetéssel közösen osztják ki. Előbbit többek között már Papcsák Ferenc kormányzati politikus, egykori zuglói polgármester is átvehette már, utóbbit Gonda Attila, a XII. kerületi önkormányzat művelődési referense és Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke is kiérdemelte már.

A díjakat a Pesti Srác Alapítvány nevében Wittner Mária, 1956-os tűlélő szokta átadni, de a városházáról arról tájékoztattak bennünket, hogy ezúttal nem ő osztotta ki az elismerést. (budapest.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt