Donald Trump nem csak beszélt róla, tettleg is zaklathatott nőket

külföld
2016 október 13., 04:47
comments 122

Donald Trump az amerikai elnökjelöltek második, vasárnap éjszakai televíziós vitájában határozottan tagadta, hogy valaha is nőket zaklatott volna. A vitát megelőző pénteken szivárgott ki az a felvétel, amin Donald Trump egy televíziós forgatásra menet, de már bemikrofonozva azzal dicsekszik, hogy celebként szinte bármit megtehet a nőkkel, akiket akaratuk ellenére csókolgathat. "A pinájuknál kell megragadni őket" - mondta ismerkedési stratégiájáról Billy Bushnak (nem csak névrokon!).

Aztán a vasárnapi tévévitán azt állította, hogy az elhangzottak csak afféle öltözői beszélgetések voltak a nagy hollywoodi kaszárnyahangulatban. "Nem, nem csináltam ilyet" - jelentette ki.

Két nő most ennek az ellenkezőjét állítja. A most 74 éves Jessica Leeds úgy érezte, Trump direkt a szemébe hauzudik. "Be akartam húzni egyet a tévének" - mondta. Bő három évtizede Leeds szerencsétlenségére Donald Trump mellé került egy New Yorkba tartó repülő első osztályán. Állítása szerint Trump megragadta a mellét és megpróbált benyúlni a szoknyája alá.

"Olyan volt, mint egy polip" - mesélte,

hozzátéve, hogy egyértelműen szexuális támadásként élte meg a történteket. Annak idején négy közeli barátjával is megosztotta a történetet, akik mindezt meg is erősítették a New York Timesnak.

Az ohiói Rachel Crooks is hasonló dühöt érzett. Állítása szerint Trump őt 22 éves korában, 2005-ben zaklatta, amikor a Bayrock Group irodájának recepciósa volt a Trump Toronyban. A liftajtóban találkoztak. Crooks tudta, hogy ingatlanfejlesztő cége Trumppal is üzletel, ezért odafordult és bemutatkozott. Kezet ráztak, de a kézfogás végén Trump nem engedte. Magához húzta és puszilgatni kezdte. Aztán "direkt szájon csókolt". Crooks szerint

ez nem tűnt véletlennek.

"Nagyon is helytelen volt. Felzaklatott, hogy annyire jelentéktelennek gondol engem, hogy ezt megengedte magának" - mondta.

Crooks azonnal megosztotta a történteket a nővérével, aki most megerősítette állításait a Timesnak.

A lap Donald Trumpot is megekereste az ügyben. "Nem történt ilyen" - tagadott Trump, majd üvöltözni kezdett a riporterrel, akit "gusztustalan emberi lénynek" nevezett, miközben azzal vádolta a lapot, hogy direkt kitalálják ezeket a sztorikat, csak hogy ártsanak neki. Majd azt állította, hogy soha nem szokott nőket csókolgatni és fogdosni. (Via The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.