Már 150 ezer euróért is le lehet telepedni Magyarországon

politika
2016 október 13., 04:36
comments 122

A Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) nevű cég 63 további cégnek adott megbízást arra, hogy értékesítsék a magyar letelepedési kötvényeket, amelyek hivatalosan 300 ezer euróba (93 milló forintba) kerülnek.

Csakhogy ezeknél az elsősorban kínai közvetítő cégeknél már féláron, 150 ezer euróért is meg lehet vásárolni a kötvényeket, fedezte fel a Magyar Nemzet. A trükk az, hogy a letelepedni vágyóknak csak az összeg felét kell befizetniük, a HSSDF pedig hitelt vesz fel a fennmaradó 150 ezer euró biztosítására, és ezt az összeget a futamidő lejártával meg is tartja magának. A 29 ezer eurós kamatot az ügyletet bonyolító Chine Construction Bank kapja, bár a lap szerint elképzelhető, hogy a hiteleket a kajmán-szigetei cég saját forrásból finanszírozza.

Eddig négyezer letelepedési kötvényt adtak el, ami családtagokkal együtt 16 ezer Magyarországra érkező bevándorlót jelent. A bonyolító cégek bevétele meghaladja a 100 milliárd forintot. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.