Nem árulják el, mennyibe kerül az eredménytelen népszavazást sikerként beállító kormányzati kampány

POLITIKA
2016 október 13., 9:40
comments 75

Épp csak elbukta a menekültellenes népszavazást, de máris új kampányba kezdett a kormány, amiben sikerként próbálja beállítani a kudarcot. Hogy mindez mennyi pénzébe kerül az adófizetőnek - önnek, kedves olvasónk -, már nem igazán akarják elárulni.

A Magyar Nemzet próbálta kideríteni a "Megüzentük Brüsszelnek: 98% NEM! a kényszerbetelepítésre" szlogennel futó kampány költségeit, de a miniszterelnöki kabinetiroda erre annyit felelt, hogy az infotörvény előírásainak megfelelően közzé fogják tenni. A törvény negyedévenkénti beszámolási kötelezettséget ír elő. Rogán Antal minisztériuma legutóbb augusztusban tett közzé közadatokat, vagyis

még a kvótareferendum kampányával sem számolt el,

nemhogy az utókampánnyal.

Erre azért van lehetőségük, mert az infotörvényben van egy kiskapu. A pályázaton kiosztott pénzekről folyamatában kéne beszámolniuk, de a népszavazási, és feltehetően az utókampányt is pályáztatás helyett vállalkozási keretszerződéssel finanszírozzák. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt