A kolumbiai elnök és a FARC meghosszabbították a tűzszünetet

külföld
2016 október 14., 02:40
comments 4

Kolumbia elnöke csütörtökön meghosszabbította a tűzszünetet a legnagyobb lázadó mozgalommal, hogy több idő legyen a népszavazáson elutasított békeszerződés megmentésére.

Juan Manuel Santos december 31-ig tolta ki a fegyvernyugvást a hatezer harcosból álló Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erőkkel (FARC). A békekötés ötven évnyi, 220 ezer ember halálát okozó belharcot zárna le, de az október 2-án tartott népszavazáson leszavazták. A nemmel szavazók szerint az egyezmény túlságosan elnéző a gerillákkal szemben, ezért újratárgyalását követelik.

Santos reméli, hogy a határidőnél hamarabb sikerül lezárni a tárgyalásokat.

A hét elején a kolumbiai kormány és az ország második legnagyobb lázadó szervezete, a nagyjából kétezer harcossal rendelkező Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) is megállapodott abban, hogy október 27-én hivatalos béketárgyalásokat kezdenek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.