Az év elején vihetik az Egyesült Államokba Mexikó legnagyobb drogbáróját

külföld
2016 október 15., 06:09
comments 31

A mexikói hatóságok úgy számolnak, hogy februárban adják ki a drogbárót az Egyesült Államoknak, ahol drogkereskedelem és gyilkosság miatt akarják felelősségre vonni. Joaquin „El Chapo” Guzman ügyvédje azt mondja, a végsőkig fognak harcolni ez ellen.El Chapo a januári elfogása után Los Mochisban - Fotó: Xinhua/REX/Shutterstock

A Sinaloa drogkartell vezetőjét most az amerikai határ közelében, a Ciudad Juarez börtönben tartják fogva. El Chapót legutóbb januárban fogták el, miután egy alagúton keresztül sikerült megszöknie az egyik legjobban őrzött börtönből.

Renato Sales Heredia a mexikói nemzetbiztonsági bizottság vezetője abban reménykedik, hogy minél hamarabb sikerül kiadniuk a bűnözőt. Ugyanakkor El Chapo ügyvédje szerint még függőben van egy rakás fellebbezésük, ezért kizártnak tartja, hogy addig lefut az eljárás. Neki nyilván az a legjobb, ha minél tovább el tudja nyújtani. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.