Az év elején vihetik az Egyesült Államokba Mexikó legnagyobb drogbáróját

2016 október 15., szombat 6:09
31

A mexikói hatóságok úgy számolnak, hogy februárban adják ki a drogbárót az Egyesült Államoknak, ahol drogkereskedelem és gyilkosság miatt akarják felelősségre vonni. Joaquin „El Chapo” Guzman ügyvédje azt mondja, a végsőkig fognak harcolni ez ellen.El Chapo a januári elfogása után Los Mochisban - Fotó: Xinhua/REX/Shutterstock

A Sinaloa drogkartell vezetőjét most az amerikai határ közelében, a Ciudad Juarez börtönben tartják fogva. El Chapót legutóbb januárban fogták el, miután egy alagúton keresztül sikerült megszöknie az egyik legjobban őrzött börtönből.

Renato Sales Heredia a mexikói nemzetbiztonsági bizottság vezetője abban reménykedik, hogy minél hamarabb sikerül kiadniuk a bűnözőt. Ugyanakkor El Chapo ügyvédje szerint még függőben van egy rakás fellebbezésük, ezért kizártnak tartja, hogy addig lefut az eljárás. Neki nyilván az a legjobb, ha minél tovább el tudja nyújtani. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt