Fazekas Sándor azon dolgozik, hogy végre hungarikum legyen a magyar disznótoros is

POLITIKA
2016 október 15., 13:01
comments 191

Kiváló minőségűek az idei pálinkák, és a mennyiség is csaknem kétszerese a tavalyinak az első fél év adatai alapján – nyugtatta meg az ország közvéleményét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton a kunadacsi III. Kolbász és Pálinkafesztiválon.

Varga Mihály, Kovér László és Fazekas Sándor pályinkáznak. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
photo_camera Kövér László, Varga Mihály és Varga Mihály a magyar identitás elválaszthatatlan részét kostolgatják a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszter büszkén jelentette be, hogy az idén az első fél évben 1,8 millió liter 50 fokos pálinkának megfelelő párlat készült Magyarországon. Hangsúlyozta, hogy 2016-ban a kiváló minőséget jól érzékelteti, hogy már begyűjtötték az országos pálinkaverseny és a pálinka országkóstoló valamennyi mintáját, a 327 tételből 172 kiválóság kerül be a pálinka könyvbe, 70 százalékkal több az előző évinél.

link Forrás

Majd végül a száraz tényekből a miniszter áttért a kulturális vonalra:

„A pálinka a magyar identitás elválaszthatatlan része.”A kunadacsi III. Kolbász és Pálinkafesztivál részvevői már itt is csak kapkodták a fejüket, mekkorát megy ma a miniszter, pedig a lények csak ezután következett:

A hungarikumokért felelős szerint elképzelhető, hogy a magyar disznótoros is bekerülhet a hungarikumok közé.

Fazekas Sándor disznót vág - Fotó: Fazekas Sándor/Facebook
photo_camera Fazekas Sándor egy közösségi disznóvágáson - Fotó: Fazekas Sándor/Facebook
Fazekas úgy látja, ezt indokolná, hogy ez egy igazi magyar népszokás és hagyomány, amely hozzáértést, ízeket foglal össze, de családi ünnep, közösségi rendezvény is a településeken. Bizonyítja ezt, hogy országszerte egyre több a kolbászfesztivál, kolbásztöltő verseny, böllérnap, disznótoros program. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.