Heinrich Pecina: Az emberek már nem érdeklődtek a Népszabadság iránt

media
2016 október 15., 13:15
comments 143

A Profil című osztrák gazdasági hetilap weblapján jelent meg interjú a Népszabadságot is kiadó Mediworks tulajdonosának, a Vienna Capital Partnersnek vezetőjével. Heinrich Pecina napilap felfüggesztését gazdasági okokkal magyarázza:

"a Népszabadság az elmúlt tíz évben csak veszteséget termelt, a példányszám drasztikusan csökkent, mivel az emberek már nem érdeklődtek az újság iránt."

Igaz, a Népszabadság ilyen nem érdeklődés mellett is Magyarország legolvasottabb politikai napilapja volt múlt szombatig. A Vienna Capital Partners igazgatója szerint a lap működési vesztesége nagyságrendileg egymillió euró volt évente.

„A lapot kiadó Mediaworks összforgalmának tíz százaléka a Népszabadságból származik, azonban a laphoz köthető kiadások a cég teljes nyereségét negyven százalékkal csökkentik,”

tette hozzá Pecina, aki arról is beszélt, hogy 2015-ben a lapot a szocialista pártnak akarta eladni. Szerinte a pártnak nem volt bátorsága a Népszabadság átvételéhez. A tényekhez hozzátartozik, hogy az MSZP ekkor adta el a Jókai utcai székházát, hogy törleszteni tudja adósságait.

Tüntetés a Népszabadság bezárása miatt a Kossuth téren 2016 októberében. Képen a Népszabadság utolsó kiadása
photo_camera Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Heinrich Pecina a miniszterelnökkel való kapcsolatáról is beszélt a Profilnak: Orbánnal kölcsönösen tisztelik egymást,

függőségi viszony azonban nincsen közöttük.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.