Kiakadtak a bíborosok a vatikáni McDonald's miatt

külföld
2016 október 15., 15:00

Pénteken jelentette be a vatikáni vagyonkezelő szervezet, az APSA, hogy a

McDonald's nyerte azt a tendert, amit a Szent Péter térre néző egyik épület alsó szintjének bérlésére írtak ki.

A gyorsétterem lánc az 538 négyzetméteres helyiségért, ami körül máris áll a bál, havi 30 ezer euró bérleti díjat fizetne. A befolyásos bíborosként számon tartott Elio Sgreccia szerint

perverz és tiszteletlen

az APDA döntése, ő a rászorulóknak adná az ingatlant. A Pápai Életvédő Akadémia volt vezetője a La Repubblica szombati számában kelt ki a terv ellen:

"az étteremnyitás nincs tekintettel a Szent Péter tér meghatározó jellegére, a McDonald's ételei nincsenek összhangban Róma gasztronómiai hagyományaival, ráadásul nem is egészségesek."

photo_camera AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO

Domenico Calcagno bíboros, az APSA vezetője azzal ütötte el a kritikákat, hogy

„nincs semmiféle botrány. Minden a törvényekkel, a hagyományokkal és a Szentszék érdekeivel összhangban történt.”

Hozzátette, ő személy szerint semmiféle negatívumot nem lát a Vatikán számára előnyös üzletben. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.