Kínának nem tetszik, hogy a magyar válogatott a dalai lámaval pózolgat

külföld
2016 október 15., 14:22
comments 170

A Magyar Nemzetnek erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy Kína magyarországi nagykövetsége hivatalos úton jelezte:

nem tetszik nekik, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a dalai lámával találkozott.

A focisták a Lettország elleni világbajnoki selejtező-mérkőzés előtt futottak össze a buddhista szerzetessel teljesen spontán, egy szálloda halljában.

link Forrás

A játékosok közös képeket készítettek, majd egy dedikált válogatott mezzel ajándékozták meg a dalai lámát.

„A csapat úgy gondolta, hogy a dalai láma szerencsét hozhat, és igazuk volt,”

reagált az esetre az MLSZ sajtóosztálya, majd hozzátették, hogy Peking érzékenységével tisztában vannak, de a találkozás a véletlennek köszönhető. A külügyminisztérium is arról írt a kínai nagykövetségnek címzett válaszában, hogy

"a magyar államnak a találkozó megszervezéséhez nem volt köze, a jelzést azonban tudomásul vették."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.