Nem engedik a norvégoknak, hogy lemondjanak az ország területéről a finnek javára

külföld
2016 október 15., 06:51
comments 156

Korábban a Facebookon indult kampány azért, hogy Finnország függetlenségének 100. évfordulója alkalmából Norvégia adja át nekik a közös határon álló Halti-csúcsot, amivel úgyis csak 0,015 négyzetkilométert veszítenének az ország területéből, de mégis elég jó fej gesztus lenne.

link Forrás

A Facebookon eddig 17 ezren csatlakoztak a kezdeményezéshez, és egyébként a finnek sem tiltakoztak volna.Erna Solberg norvég miniszterelnök - Fotó: AFP/NTB Scanpix/Vegard Wivestad Grøtt

De most a norvég miniszterelnöknek, Erna Solbergnek le kellett törnie a határmódosítás mellett kampányolók lelkesedését, mert a norvég alkotmány megtiltja, hogy akár csak ennyit is feláldozzanak az ország területéből. Azt írta, valami másmilyen ajándékkal kell készülniük az évfordulóra.(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.