Sokkal jobban elhízunk az alkoholtól, mint az üdítőktől

életmód
2016 október 17., 06:11
comments 110

Egy frissen megjelent tanulmány szerint a sokkal nagyobb egészségügyi problémákat okoz a mértéktelen vedelés, mint a cukorfogyasztás. Kiderült, hogy Nagy-Britanniában és 23 másik országban az emberek sokkal több kalóriát visznek be alkoholos italokkal, mint cukros üdítőkkel.Fotó: AFP/Alexander Heinl/dpaAz Euromonitor International 24 vizsgált országban jutott erre az eredményre. Például átlagosan a britek napi 106 kalóriát visznek be alkoholos italokkal, míg a cukros üdítőkkel csak 98-at.

A legtöbb kalóriát az alkohollal a dél-koreaiak tolnak le, náluk ez a napi 168-at is elérheti, miközben üdítőkkel csak 44 kalória jut a szervezetükbe.

De szintén nagyon magas az alkoholkalória aránya Lengyelországban, Csehországban, Finnországban és Németországban is. A vizsgált országok közül egyedül Tajvanban jutottak arra, hogy az emberek több kalóriát visznek be üdítőkből, mint szeszből. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.