500 euróért csempészett kokaint a gyomrában

bűnügy
2016 október 18., 06:10
comments 36

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 39 éves magyar nő két nigériai ismerősével együtt 2012 szeptemberétől kokainnal kereskedett Budapesten.

Ismerősüknek, egy magyar férfinak a vádlott és két nigériai társa munkát ajánlott: a testébe rejtett kapszulákba csomagolva kábítószert kellett behoznia nekik Magyarországra. Miután a férfi elfogadta az ajánlatot, a társai be is gyakoroltatták vele a kapszulák lenyelését, majd egy próbautat is leszerveztek neki.

A sikeres próbaút után a nő 2013 augusztusában azzal bízta meg a férfit, hogy Madridból a gyomrába rejtve 40 kapszulában kokaint csempésszen Magyarországra, és ezért 500 eurót ígért neki.

A magyar férfi kiutazását, spanyolországi tartózkodását, a kokainnal töltött kapszulák átvételét és a hazautazását a két nigériai férfi szervezte.

A kapott instrukcióknak megfelelően a magyar férfi Madridba utazott, ott a kapszulákat átvette, lenyelte, és Magyarországra hozta, majd – miután azok kiürültek a szervezetéből – átadta a megbízóinak.

Ezután a vádlott nő 2013 novemberében újra megbízta a magyar férfit, hogy kokaint szállítson. A korábbi útjához hasonlóan a férfi ismét Madridba utazott, ahol 38 kapszulában összesen közel 400 gramm kokaint nyelt le. Ezek után a testébe rejtett kapszulákkal repülővel érkezett Budapestre, ahol a NAV illetékesei ellenőrizték, és a testébe rejtett kapszulákat megtalálták.

A Fővárosi Főügyészség a magyar nővel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat. A büntetési tétel 5-20 év szabadságvesztés. A nő két nigériai társával és a kábítószert szállító magyar férfival szemben a fenti bűncselekmény miatt már korábban vádat emeltek, a bírósági eljárás folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.