A fideszes Demokrata felmérése szerint is jobban bírják az emberek Gyurcsányt, mint Rogán Antalt

politika
2016 október 19., 14:14

A Békemenetet is szervező Bencsik András lapja, a Demokrata készített ötszáz fős minta alapján közvélemény-kutatást magyar politikusok népszerűségéről.

Bár a módszertanról nem tudni sokat, de így is mókás a történet: a fideszes házilap szerint ugyanis jelenleg Rogán Antalt jobban elutasítják a megkérdezettek, mint a Demokrata szerkesztőségének sátánját, Gyurcsány Ferencet.

A legnépszerűbb és a legelutasítottabb politikus amúgy egyszerre Orbán Viktor (35, 33 százalék mondta őt legnépszerűbbnek, legellenszenvesebbnek, majd Áder János következik népszerűségben (14 százalékkal és minimális, 1 százalékos elutasítottsággal), harmadik helyen pedig Tarlós István áll. A negyedik Vona Gábor, majd Lázár János, Varga Mihály, Kósa Lajos és Szijjártó Péter a sorrend.

Ezután következik a meglepetés: Gyurcsány Ferenc, talán a lap történetében először, nem tök utolsó. Népszerűsége ugyanúgy 2 százalékon áll, mint a propagandaminiszter Rogán Antalé, de Rogán elutasítottsága nagyobb (8, illetve 11 százalék), ráadásul Rogán elutasítottsága nőtt meg a leginkább a listán szereplő politikusok közül a legutóbbi mérés óta.

Ráadásul Rogán kapta a legrosszabb értékelést, amikor a munkáját kellett értékelnie a válaszolóknak: senkitől nem kapott ötöst, és többen buktatták meg, mint ahányan másmilyen osztályzatot adtak neki. (via 24.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.