Drágul a tej

gazdaság
2016 október 19., 06:06
comments 99

Legalább 10 százalékkal drágul a tejtermékek ára. Jó drága lesz minden, ami tejes. Egyetlen tejtermék sem menekülhet. Az UHT és ESL tej, a kefir, a joghurt és a sajt ára is drágulni fog. És minden, amiben tej van.

A nemzetközi piaconok bekövetkezett áremelés miatt szinte az összes bolt megemelte a feldolgozónak fizetett átvételi árat az elmúlt időben. Viszont a bolti árak nem emelkedtek, miközben külföldön a termelők akár 30-35 forinttal is többért eladhatták volna a tejet, ahhoz képest, mintha magyar felvásárlókkal üzleteltek volna. Nálunk az átadási ár 70 forint körül mozgott, a spot piacokon 110 forintot is megadtak a vevők a tejért.

A Tej Terméktanács elnöke is arra számít, hogy lassan emelkedni fog a bolti tej ára, ami egyébként még a 2014-ben bevezetett oroszországi embargó után kezdett csökkenni az akkori 110 forintos árszintről, miután az unióban ragadt mennyiség túlkínálatot eredményezett. (hvg.hu)  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.