Drágul a tej

Legalább 10 százalékkal drágul a tejtermékek ára. Jó drága lesz minden, ami tejes. Egyetlen tejtermék sem menekülhet. Az UHT és ESL tej, a kefir, a joghurt és a sajt ára is drágulni fog. És minden, amiben tej van.

A nemzetközi piaconok bekövetkezett áremelés miatt szinte az összes bolt megemelte a feldolgozónak fizetett átvételi árat az elmúlt időben. Viszont a bolti árak nem emelkedtek, miközben külföldön a termelők akár 30-35 forinttal is többért eladhatták volna a tejet, ahhoz képest, mintha magyar felvásárlókkal üzleteltek volna. Nálunk az átadási ár 70 forint körül mozgott, a spot piacokon 110 forintot is megadtak a vevők a tejért.

A Tej Terméktanács elnöke is arra számít, hogy lassan emelkedni fog a bolti tej ára, ami egyébként még a 2014-ben bevezetett oroszországi embargó után kezdett csökkenni az akkori 110 forintos árszintről, miután az unióban ragadt mennyiség túlkínálatot eredményezett. (hvg.hu)  

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;