Polt Péter felesége Matolcsy főiskolájáról is visz haza fizetést

2016 október 19., szerda 17:52
177

Átlagosan 600 ezer forintos havi fizetésért dolgoznak a jegybanki alapítványok által 12 milliárd forintból létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. alkalmazottai, köztük Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Szabolcs. Erről az RTL Klub híradója számolt be szerda este.

Ez azután derült ki, hogy a város korábbi polgármester-jelöltje, Hugyecz Zoltán kikérte a fizetési adatokat. Innen látni, hogy hat főre havi bruttó 5,6 millió forintos bért fizetnek ki. Ebben benne van a titkárnő és a vezérigazgató jövedelme is. A zrt. vezérigazgatója Szemerey Szabolcs, Matolcsy György másodunokatestvére, akinek a felesége Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét jelenlegi fideszes polgármestere.

A hét igazgatósági és három felügyelő-bizottsági tag fizetésére havi bruttó 4,6 millió forint megy el. Így összesen évente bruttó 123 millió forintot költenek fizetésekre.

Mint kiderült, fizetést kap innen a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Mariann, aki a felügyelőbizottság tagja. Ő egyben a Magyar Nemzeti Bank személyi ügyekért felelős igazgatója, közel havi ötmilliós fizetésért. Ehhez az RTL Klub szerint 300 ezer forint jön még a kecskeméti felügyelőbizottsági poszt révén.

Az RTL Klub kereste az MNB alapítványokat, hogy miért fizetnek ennyire jól a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. alkalmazottainak. A válaszból kiderült, hogy magasan kvalifikált munkavállalókról van szó, akiknek a havi 600 ezres jövedelme elmarad a hasonló képzettséggel bíró munkavállalók piaci jövedelmétől.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt