A DK azért nem vesz részt a melegjogi konferencián, mert ott lesz a Jobbik is

jog
2016 október 20., 08:30
comments 347

Az Integrity Lab és a Budapest Pride ma konferenciát tart „Házasságot mindenkinek?” címmel az azonos neműek házasságáról. A rendezvényre a Demokratikus Koalíció is meghívást kapott, a Jobbik részvétele miatt azonban nem kívánt részt venni a beszélgetésen. „A DK továbbra sem ül egy asztalhoz olyanokkal, akik vallási, származási vagy szexuális orientáció alapján embereket rekesztenek ki, és gyűlöletet keltenek a társadalmi kisebbségek ellen" - közölte a párt LMBTQ munkacsoportjának vezetője.

„A fejlett világban ma már természetesnek számít, hogy senkit sem érhet megkülönböztetés a nemi identitása vagy szexuális orientációja miatt. Európa legtöbb országában már létezik az azonos neműek házassága és egyre több helyen már azonos neműek is dönthetnek a gyermekvállalás mellett. Ezekben az országokban azt jelenti európainak lenni, hogy sem a kormány, sem a politika nem kúszik be a paplan alá; senki nem akarja megmondani az embereknek, hogy mit nevezhetnek házasságnak vagy családnak" - írta a DK.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.