Megszorítások Hódmezővásárhelyen: elveszik a sportolóktól az ingyenes uszodabelépőt

POLITIKA
2016 október 20., 05:56
comments 85

Évente 5-7 millió forintjába kerülne a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE-nek a sportbérletek megváltása, ez pedig az egyesület létét fenyegetné, kommentálta a városi közgyűlés friss döntését Szentkereszty Szabolcs, az egyesület elnöke. A hódmezővásárhelyi közgyűlés döntése alapján az egyesületnek - és a másik Hódmezővásárhelyi úszóklubnak, a HSÚVC-nek - minden uszodahasználó sportolója után évi 3300 forintos sportbérletet kéne váltania. A Hód Úszó SE elnöke szerint ezt lehetetlen kigazdálkodni az évi 5500 forintos tagdíjból, amit a sportolóik fizetnek.

A közgyűlés döntése amúgy gazdaságilag indokolt, az uszoda folyamatosan veszteséget termel. Fekete Ferenc városi sporttanácsnok emellett azzal indokolta a döntést, hogy az ingyenes uszodahasználat fejében elvárták volna, hogy az egyesületek csökkentsék a tagdíjakiat, ám ez nem történt meg. (Via Délmagyarország)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.