19 nappal a választás előtt lelépett Trump országos politikai igazgatója

külföld
2016 október 21., 12:15
comments 98

A Politico három forrása is megerősítette, hogy Jim Murphy kiszállt Donald Trump kampányából, gyakorlatilag a célegyenesben.

Murphy azt mondja, nem lemondott, de személyes okokból hátralépett. Az okokat nem hozta nyilvánosságra.

De nem Murphy az egyetlen Trump stábjából, aki mostanában látványosan háttérbe léphetett, a lap arról ír, hogy több fontos tanácsadó is hiányzott a közelmúlt kampányeseményeiről.

Murphynak nagyon fontos szerepe volt a kampányban, mivel általában ő közvetített Trump és a Republikánus Párt között.

Murphy régi szövetségese Paul Manafortnak, Trump egykori kampányfőnökének, aki korábban Janukovics tanácsadója is volt és gyanús szálak fűzték Putyin köreihez. Manafort valószínűleg a sok támadás miatt augusztusban mondott le posztjáról.

Trump kampánya eddig is komoly nehézségekkel küszködött, mivel az elmúlt hetekben egyre jobban szakadt le Hillary Clinton mögött, és egyelőre nem látni, hogyan tudná megfordítani ezeket a trendeket, ráadásul végérvényesen megromlott a viszonya a Republikánus Párt vezetésével is, a párt pedig fokozatosan hátrált ki mögüle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.