Fidesz: Az alvilággal cimborálva készül balhéra az ellenzék október 23-án

A Fidesznek biztos forrásból származó információi vannak arról, hogy fizetett provokátorok zavarhatják meg a vasárnapi állami ünnepséget, mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hírek szerint az alvilághoz köthető figurákkal "együttműködésben" provokálnának a rendzavarásra készülők.

Az Együtt részéről Juhász Péter és Szigetvári Viktor is az állami ünnepség megzavarására buzdít - mondta Hidvéghi Balázs, megjegyezve: ez "ugyanaz a társaság", amelyik néhány évvel ezelőtt azzal híresült el, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökről készült hungarocellbábu fejét rugdosta Budapest utcáin.

A Civil Ellenzéki Kerekasztal nevű szervezet szintén provokációra, balhéra készül szerint, majd felhívta a figyelmet arra, hogy akik fizikai erőszakra buzdítanak, azok kimeríthetik a garázdaságra felbujtás tényállását is.

Hidvéghi szerint az október 23-ai emlékezést Gyurcsány és a baloldal már egyszer tönkretette, és most ugyanerre készülnek.

„Mi egy békés megemlékezésre készülünk", és "szeretnénk, ha nem kordonok, hanem egy szabad közös ünneplés" jellemezné a vasárnapot, mondta Hidvéghi.

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta, szeptember 1. óta tölti be a Fidesz kommunikációs igazgatói posztját. Ezt a feladatot korábban Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester látta el.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.