Óriási cybertámadás indult egy rakás honlap ellen

internetek
2016 október 21., 16:24

Helyi idő szerint péntek reggel az USA keleti partján óriási DDoS-támadást jelentettek, aminek következtében egy rakás ott hosztolt honlap elérhetetlen.

Nem megy a Spotify (a szoftver igen), akadozik a Reddit, a Twitter, a Pinterest, a CNN, a GitHub, a Guardian, a HBO, a Yelp és így tovább, egy rakás további oldal meg szolgáltatás.

A támadás hátteréről egyelőre nem tudni, illetve vannak oldalak, amik időnként visszatérnek, de hogy a támadást nem sikerült még teljesen visszaverni, az biztos, mivel ezekben a pillanatokban sem értem el több felsorolt oldalt sem. (Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.