Sztrájkolnának a kukások

Tbg
politika
2016 október 21., 06:51
comments 77

„Ha a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF Zrt.) nem ad a munkavállalók számára elfogadható béremelési ajánlatot, a fővárosi önkormányzat cégénél jövő héten a sztrájkbizottság a munkabeszüntetés mellett is dönthet”

– írja a Népszava.

A szakszervezet (HVDSZ 2000) álláspontja szerint '13 és '15 között 8 százalékkal csökkent a fizikai dolgozók bére, ami a 2900 fős állomány 80 százaléka.

A szakszervezet „2016. január 1-jéig visszamenőleg 10 százalékos béremelést követel. Annál is inkább, mert az utóbbi időben többen távoztak a vállalattól, mint ahányan jöttek”. (Népszava)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.