Egy hawaii légitársaság lemérheti szamoai utasait a felszállás előtt

külföld
2016 október 22., 14:02
comments 47

Az amerikai közlekedési minisztérium engedélyezte a Hawaiian Airlines új gyakorlatát, amely szerint a Honoluluból Amerikai Szamoába, Pago Pagóba tartó járatának utasai nem foglalhatnak maguknak ülést, hanem a légitársaság határozhatja meg súlyuk alapján a helyüket a gépen.

Vagyis a légitársaság a felszállás előtt mázsálhatja az utasokat, majd a felmérés alapján megpróbálhatja egyenletesen elosztani a tömeget a gépen.

Ezzel üzemanyagot takaríthatnak meg a 4200 kilométeres úton, amivel biztonságosabbá is tehetik a repülést.

A légitársaság utasai közül hatan is feljelentést tettek az ügyben, mert szerintük a gyakorlat diszkriminatív volt. Kizárólag a Pago Pagó-i járat utasaira vonatkozott, ők pedig javarészt szamoaiak. Mondjuk épp ezért kellett ezen a járaton bevezetni az új rendszert, mert

  • a szamoaiak között rendkívül sok a túlsúlyos;
  • ezért a gépek rendszerint az előre tervezettnél nagyobb súllyal voltak kénytelenek felszállni.

Az amerikai közlekedési minisztérium elvetette a panaszokat, és engedélyezte a mázsálást. (Via The Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.