Jól játszottunk, mondta legsúlyosabb angliai veresége után José Mourinho

foci
2016 október 23., 17:33
comments 20

Mit tehet egy zseniális edző, ha hiába az ellenfél tüzetes feltérképezése, a tökéletes taktika, és a kifogástalan edzésmunka, a játékosok nem valósítják meg az elképzeléseket, és egyéni hibáik miatt elmegy a meccs?

A Manchester Unitedet vezető "Special One", José Mourinho került ezúttal nehéz helyzetbe, és ő a BBC kamerája előtt az őszinteséget választotta.

Azt mondta, jól játszottak, de egyes játékosok védekezési bakija miatt elment a meccs - 4-0-ra. Mert épp amikor lőtt volna egy gólt a Manchester, akkor mégis a Chelsea lőtt. És aztán megint, és megint. Aztán azt is elmondta, hogy hát a foci ilyen egyszerű játék.

Mondjuk tényleg kellemetlen lehetett a szituáció a portugál edzőnek, akit már eddig is darabokra bontott a brit sajtó, miután ennél - 9 meccs, 14 pont - nem csak elődje, a holland Louis van Gaal, de még a holland előtt próbálkozó, alaposan lesajnált David Moyes is jobban indította a Premier Leauge-et a vörösök kispadján.

Ráadásul épp egykori sikercsapata, a Chelsea oktatta ki Mourinhót, padján az EB-n az olasz kispadon nagyot alkotó Antonio Contéval. Ez volt a portugál eddigi legsúlyosabb verése Angliában, a Manchester pedig 1999 óta nem kapott ekkora verést idegenben.

A Chelsea góljait egyébként Pedro, Cahill, Hazard és Kanté szerezték. (BBC / NSO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.