Riadót fújt a bajor kormány a bohócterror miatt

külföld
2016 október 24., 07:25
comments 24

A bajor belügyminiszter azt ígéri, nem lesznek elnézőek a náluk is felbukkanó horrorbohócokkal szemben. A CSU-s Joachim Herrmann szerint az embereket fenyegető bohócoknak akkor is komoly következményekkel kell számolniuk, ha csak egy hülye viccről van szó.Fotó: AFP/Marvin Recinos

A hétvégén Németország-szerte több olyan eset is történt, mikor bohócruhások támadtak meg a békés járókelőket. Szombat este Duisburgban egy 30 éves férfi könnyebben megsérült, mikor megverte egy baseball ütős bohóc. Péntek este pedig Kölnben csaptak le, akkor egy 27 éves férfi volt az áldozat. Az áldozat szerint az egyik bohócnál még kés is volt.

A bajor belügyminiszter szerint a bohóctámadások már Münchent is elérték. A rendőrség már keresi azokat a bohócokat, akik péntek este baltával ijesztettek rá egy tízéves fiúra.

A bohóctámadások ellen már a Német Cirkusz Szövetség is szót emelt, akik attól tartanak, hogy a támadók le fogják járatni a békés bohócokat. A cirkuszosok tartják magukat ahhoz, hogy a bohócokról a szórakozásnak és a tréfáknak kellene eszünkbe jutnia, nem pedig a rettegésnek. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.