Árvai Péter a 11. legbefolyásosabb LMBT vezető a világon

társadalom
2016 október 25., 08:36
comments 138

A Financial Times és az Out-standing LMBT szervezet kihozta a 100 legbefolyásosabb üzleti vezetők listáját, akik nyíltan vállalják, hogy valamely szexuális kisebbséghez tartoznak, és tesznek a közösségeik elfogadásáért. Árvai Péter, a Prezi magyar alapítója a 11. a listán.

photo_camera Árvai Péter. Fotó: flickr / pluggconference

A listát a Hong Kong-i Gigi Chao, a Cheuk Nang Holdings Limited ingatlanfejlesztő ügyvezető alelnöke vezeti, de a top 10-ben találni vezetőt az Airbnb, a JPMorgan és a Lloyd' of London soraiból is.

A Prezi közleménye szerint Árvai az első kelet-közép-európai díjazott, a szervezet pedig értékelte, hogy "Árvai Péter az egyetlen nyíltan meleg magyar cégvezető, aki a személyes történetével bátorítást és inspirációt adott a magyar és európai meleg közösségnek, illetve azt is, hogy társalapítóként részt vett a Nyitottak vagyunk kezdeményezés elindításában a sokszínűbb, nyitottabb munkahelyekért, közösségekért."

A Nyitottak vagyunk mozgalomhoz megalakulása óta nagyjából 900 különböző szervezet csatlakozott. Kampányt folytattak több, a nemi egyenlőséggel összefüggő kérdésben, ilyenek voltak a nők és férfiak munkahelyi egyenlőségét, valamint megváltozott munkaképességűeket támogató akcióik, és rendszeres szervezői és résztvevői a Budapest Pride felvonulásnak is. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.