Egész Németországban terrorellenes razziákat tartott a német rendőrség

külföld
2016 október 25., 10:09
comments 67

Kedd reggel óta öt tartományban tartottak terrorellenes akciókat a német rendőrök egységei. Hamburgban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Százországban és Bajorországban 12 lakást, Türingiában pedig egy közösségi központot kutattak át.

Az AFP szerint a rendőrök a terroristák finanszírozóit keresték, de arról nem beszéltek, hogy volt-e információjuk konkrét merénylettervekről. A bűnügyi hivatal (LKA) egy 28 éves, orosz állampolgárságú, csecsen férfit gyanúsított meg azzal, hogy csatlakozni akart az Iszlám Államhoz.

A keddi razziák során további 10 embert tartóztattak le. Közülük három nő szintén orosz állampolgárságú. A Süddeutsche Zeitung szerint minden gyanúsított esetében olyan menedékkérőről van szó, akiknek még nem véglegesítették a tartózkodási engedélyét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.