A bíróság szerint igenis közpénz az a 11 milliárd, amit a Puskás Akadémia kapott a társasági adókedvezményből

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz folyik be a legtöbb pénz a társasági adókedvezményből. Cégek 11 milliárdot utaltak a Puskás Akadémiának a költségvetés helyett.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy egészen pontosan mire fordították Felcsúton ezt a 11 milliárdot. A DK még tavaly küldött egy hivatalos adatigénylést az alapítványnak a részletes elszámolást kérve, de nem kaptak választ. Ezért bírósághoz fordultak.

A bíróság első fokon úgy döntött, hogy a felcsútiaknak ki kell adniuk az adatokat - írja a Magyar Narancs. Mégpedig azért, mert a tao-pénzből befolyó támogatás is közpénz. (Szemben azzal, amit Orbán Viktor gondol erről, aki szerint kommunista gondolkodásra vall, hogy közpénzből épült szomszédjában a Pancho Aréna.)

Az ítéletet még augusztusban hozta a Székesfehérvári Törvényszék, most küldték ki írásban, a Puskás még fellebezhetne.

Időközben a parlament sürgőséggel elfogadott egy törvényt, ami a

több titok + korlátozott megismerhetőség = jobb áttekinthetőség!!!!4

jegyében tovább titkosította a tao-pénzek útját. Ezentúl nem nyilvános az sem, hogy mely vállalkozások és mennyit tereltek inkább sportba, mint a költségvetésbe.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.