A Dorottya utca 8. felújításának eredeti tervezője is tiltakozik a műemléki homlokzat elbontása ellen

bűnügy
2016 október 28., 13:30

A Dorottya utca 8. szám alatti, 101 éves, műemléki jelentőségű ház megsemmisítéséről szóló cikkünk megjelenése után levélben keresett meg minket a felújítás eredeti terveit készítő ATRIO Építésziroda Kft., maga is jelezve tiltakozását a pusztítás ellen.

Az iroda nevében író Gesztesi Albert építészmérnök maga 2013-15 között foglalkozott az épülettel. Mint írta, a megrendelőjével együttműködve igyekezett megmenteni a házból, amit csak lehetet.

"Az utcai traktus egészen a középfőfalig megmaradt volna, ennek részeként a homlokzati rekonstrukció kiviteli tervei is elkészültek" - írta.

De megrendelője 2015-ben eladta a teljes projektet - a Dorottya utcai ingatlan különös körülmények között került részben Giró-Szász András egykori kormányszóvivő tulajdonába. Giró-Szász tavaly eladta részesedését tavaly. Gesztesi elmondása szerint az új tulajdonos már nem akarta helyreállítani a homlokzatot, ezért ő nem is vállalta az épület további áttervezését.

"A most épülő szállodához és a vele járó teljes pusztításhoz az ATRIO Építésziroda Kft.-nek semmi köze" - írta Gesztesi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.