A Dorottya utca 8. felújításának eredeti tervezője is tiltakozik a műemléki homlokzat elbontása ellen

bűnügy
2016 október 28., 13:30
comments 40

A Dorottya utca 8. szám alatti, 101 éves, műemléki jelentőségű ház megsemmisítéséről szóló cikkünk megjelenése után levélben keresett meg minket a felújítás eredeti terveit készítő ATRIO Építésziroda Kft., maga is jelezve tiltakozását a pusztítás ellen.

Az iroda nevében író Gesztesi Albert építészmérnök maga 2013-15 között foglalkozott az épülettel. Mint írta, a megrendelőjével együttműködve igyekezett megmenteni a házból, amit csak lehetet.

"Az utcai traktus egészen a középfőfalig megmaradt volna, ennek részeként a homlokzati rekonstrukció kiviteli tervei is elkészültek" - írta.

De megrendelője 2015-ben eladta a teljes projektet - a Dorottya utcai ingatlan különös körülmények között került részben Giró-Szász András egykori kormányszóvivő tulajdonába. Giró-Szász tavaly eladta részesedését tavaly. Gesztesi elmondása szerint az új tulajdonos már nem akarta helyreállítani a homlokzatot, ezért ő nem is vállalta az épület további áttervezését.

"A most épülő szállodához és a vele járó teljes pusztításhoz az ATRIO Építésziroda Kft.-nek semmi köze" - írta Gesztesi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt