Rendőrök lőtték agyon a volt guatemalai pénzügyminisztert

külföld
2016 október 29., 16:38

Halálosan meglőtték Guatemala volt pénzügyminiszterét, Pavel Centenót egy rendőrségi razzia során Guatemalavárosban. Az egyelőre tisztázatlan, hogy Centeno hogyan keveredhetett bele az ügybe, nem ő volt a rendőrségi razzia célpontja.

Centeno valószínűleg a korrupciós ügy gyanúsítottjának házában lakott, így keveredhetett bele a tűzharcba, melynek során két rendőr is megsebesült.

A guatemalai hatóságok egy nagyszabású művelet során 18 házat kutattak át, és több embert is őrizetbe vettek, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy korrupciós hálózat tagjai egy félig állami kézen lévő banknál.

A közép-amerikai államot már jó ideje korrupciós botrányok övezik. Centeno az Otto Pérez Molina által vezetett kormányban (2012-2015) töltött be pénzügyminiszteri tisztséget. A korábbi állam- és kormányfőnek korrupciós vádak miatt kellett lemondania, le is tartóztatták, és eljárás indult ellene. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.