Harminchat éve nem volt ilyen erős földrengés Olaszországban

külföld
2016 október 30., 14:56
comments 36

Vasárnap reggel 7 óra 41 perckor 6,6-os erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. Annyira erős volt, hogy hatását még Ausztriában is érezni lehetett.

link Forrás

A katasztrófában több tucatnyian megsérültek, de halálos áldozat nincs köztük. Rengeteg lakóépület és templom viszont nem úszta meg, a földrengés több városban szörnyű pusztítást végzett.

link Forrás


Többek között leomlott Norcia több történelmi temploma, például Szent Benedek Katedrálisa, ami még a 14. században épült.

link Forrás

Ferenc pápa vasárnapi áldásában imádkozott a csapás sérültjeiért, Matteo Renzi olasz kormányfő pedig közölte, Olaszország újjépít minden lakóházat és templomot, amit a földrengések az elmúlt hónapokban elpusztítottak.

link Forrás

1980 óta nem volt ilyen erős földrengés Olaszországban. Abban az évben egy 6,9-es erősségű földrengés pusztított Campania déli részén, háromezer ember halálát okozva. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.