Harminchat éve nem volt ilyen erős földrengés Olaszországban

2016 október 30., vasárnap 14:56
36

Vasárnap reggel 7 óra 41 perckor 6,6-os erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. Annyira erős volt, hogy hatását még Ausztriában is érezni lehetett.

A katasztrófában több tucatnyian megsérültek, de halálos áldozat nincs köztük. Rengeteg lakóépület és templom viszont nem úszta meg, a földrengés több városban szörnyű pusztítást végzett.


Többek között leomlott Norcia több történelmi temploma, például Szent Benedek Katedrálisa, ami még a 14. században épült.

Ferenc pápa vasárnapi áldásában imádkozott a csapás sérültjeiért, Matteo Renzi olasz kormányfő pedig közölte, Olaszország újjépít minden lakóházat és templomot, amit a földrengések az elmúlt hónapokban elpusztítottak.

1980 óta nem volt ilyen erős földrengés Olaszországban. Abban az évben egy 6,9-es erősségű földrengés pusztított Campania déli részén, háromezer ember halálát okozva. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt