Kósa Lajos szerint képtelenség, hogy a kilátástalanság miatt mennek a magyarok külföldre

POLITIKA
2016 október 30., 11:14
comments 484

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a Fidesz frakcióvezetője a bérszínvonalról, amit szerinte a parlament újraindulásakor, február 15-én kell majd valamilyen módon, jogszabályi szinten megjeleníteni. Kósa Lajos hozzátette, hogy olyan béremelés, amely után a magyar emberek azt mondják,

"most már elégedett vagyok a béremmel",

biztos nem lesz. Mindig lehet két forinttal többet keresni - mondta -, és "hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan indultunk". A frakcióvezetős szerint a teljes foglalkoztatás elérésében óriási lépést tett az ország: a foglalkoztatottak száma a korábbi 3,4 millióról 4,3 millióra nőtt, és a magyar munkaerő egy része, mintegy 340-350 ezer ember az EU-ban dolgozik. Kósa képtelenségnek nevezte, hogy a

"rettenetes magyar élet-, munkahelyi és bérviszonyok, illetve azok kilátástalansága miatt menekülnek el sokan az országból."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.