Környezetvédelem, fenntarthatóság - elég érdektelen dolgok ezek a magyarok szerint

természet
2016 november 02., 11:20
comments 86
Szmog Budapest felett a Gellért-hegyről fotózva 2015. november 7-én.

500 fős reprezentatív minta alapján végzett felmérést a WWF (Természetvédelmi Világalap) Magyarországon arról, hogy mennyire foglalkoztatják az embereket a helyi és globális fenntarthatósági problémák.

A WWF MTI-nek küldött közleménye szerint a válasz az, hogy nem különösebben érdekli az embereket, és az elmúlt hat évben egyre kevésbé.

Környezettudatosság szempontjából különösen aggasztó a helyzet: összesen 16 százalékot foglalkoztatja aktívan a természet- és környezetvédelem, 42 százalék tanúsít mérsékelt érdeklődést a fenntartható fejlődés iránt. Az állatvédelem iránt 21 százalék érdeklődik, további 21 százalékot pedig teljesen hidegen hagyják a zöld témák. A klímaváltozásért egyenesen kevesebben aggódnak, mint 2010-ben.

Pozitívumként a közlemény annyit említ meg, hogy a 6 évvel ezelőtt mértekhez képest a lakosság fogékonyabb az olyan, a mindennapi környezettudatos szokásokra, mint például a vízzel való spórolás vagy az újrahasznosítást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.