Nyolc halott a hosszú hétvégén a közutakon

baleset
2016 november 02., 07:56
comments 77
photo_camera Összeroncsolódott személyautók a XV. kerületi Esthajnal és Bogáncs utca kereszteződésénél 2016. november 1-jén. A két autó összeütközött, az egyik jármű felborult és egy kerítésnek szorult, súlyosan sérült vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a roncsból.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az Országos Rendőr-főkapitányság adott ki adatokat a szombattól keddig tartót hétvégéről. Sok volt a baleset, a haláleset, és a sérülés is.

Összesen 225 személyi sérüléssel járó közúti balesetnél helyszíneltek a rendőrök. 8-an meghaltak, 59-en súlyosan, 158-an könnyebben sérültek.

Bűncselekményből is volt elég: 842 embert vettek őrizetbe, 174-et korábbi körözés alapján, 557-et tettenéréskor. Ittas vezetés miatt 69 embert állítottak elő.

Nem szünetelt az illegális bevándorlás sem a hétvégén, de nagy megindulás most sem volt. Október 28. és november 1. között 804-en akartak engedély nélkül bejutni az országba, 513 embert gátoltak meg a hatóságok a belépésben, 301-et tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.