Az FBI belső vizsgálatot indított, hogy megtudják, miért posztoltak Trumpnak kedvező tartalmakat Twiterre

külföld
2016 november 03., 14:34
comments 107

Az amerikai szövetségi nyomozóiroda @FBIRecordsDivision névre keresztelt Twitter-fiókja több mint egy éve passzív volt, egyetlen új poszt sem született rajta, viszont a héten több új poszt is felbukkant ott.

Az egyik egy 11 éve lezárt Bill Clinton-ügy nyomozati aktájára vonatkozott, a másik Donald Trump apjával kapcsolatos archívum volt, akit egyszerűen csak egy filantrópnak neveztek.

Az Egyesült Államokban a törvények világosan kijelölik a nyomozóhatóság mozgásterét és a Hatch Act alapján az FBI alkalmazottai nem tölthetnek be aktív politikai szerepet a választások során.

A közelmúltban többször is felmerült, hogy ezt a törvényt sérthette meg az FBI igazgatója, James Comey, amikor nyilvánosságra hozta, hogy újraindul a nyomozás Hillary Clinton emailjeinek ügyében, anélkül, hogy tudta volna, pontosan milyen emaileket foglaltak le.

Comey szereplését republikánus és demokrata politikusok is elítélték, és felszólalt ellene Barack obama is. (Think Progress/Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.