Egyre több az ember, egyre kevesebb az állat

világvége
2016 november 03., 17:46

Sokkal kevesebb lett az állat és több az ember az elmúlt 40 évben a Természetvédelmi Világalap Élő bolygó jelentése szerint.

Az Élő bolygó jelentés szerint drasztikus mértékben csökkentek az állatfajok populációi. A Földön élő gerinces fajok populációi 58 százalékos, a szárazföldi populációk 38 százalékos, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81 százalékos csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest.

58 százalékos a visszaesés több mint 14 ezer populáció vizsgálatánál ez azt jelenti, hogy 58 százaléka tűnt el ezeknek az állatoknak. Ez a tendencia, ha nem változtatunk a csökkenés mértékén, akkor 2020-ra elérheti a 67 százalékot.

A jelentés megmutatja azt is, hogy mik lehetnek a megoldási lehetőségek. A jelenleg létező gyakorlatok, hatalmi- és intézményrendszerek nem felelnek meg a fenntartható jövőnek, így nem biztosított az unokáink, de még a gyerekeink jövője sem az erőforrások terén. (MTI)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.