Kedden szavaz a parlament a 7. alkotmánymódosításról

2016 november 3., csütörtök 12:09

Az Országgyűlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény 7. módosításáról, ami kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszer-betelepítést Magyarországra – közölte Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke.

Gulyás Gergely szerint a kormánypárok a változtatást olyan nemzeti ügynek tekintik, ahol nincs helye különböző pártérdekeknek, és ha az nem kap megfelelő támogatást, az azt jelenti, hogy egyes politikai erők a nemzeti ügyekben sem képesek túllépni saját hatalmi érdekeiken.

Gulyás Gergely, az Országgyûlés törvényalkotásért felelős alelnöke (balra) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a kvótareferendum értékeléséről urnazárás után a Bálna Budapest rendezvényközpontban. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban írták ki. Érvénytelen lett. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Visszautasította a Jobbik által megfogalmazott „zsarolást”. Mint ismert, a Jobbik a múlt héten a letelepedési kötvényprogram leállításához kötötte az alkotmánymódosítás támogatását. A kormány ezután közölte: leállítják a letelepedési kötvényprogramot.

Gulyás szerint mindegy, hogy az általuk felvetett kérdésben kinek van igaza, a két ügy nem kapcsolható össze.

„Meggyőződésünk és reményünk, hogy a Jobbik gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény-módosítást”

– mondta Gulyás Gergely, aki szerint számítanak az LMP képviselőire is, és arra, hogy az MSZP-ben is vannak, akik támogatják a „nemzeti ügyet”. (MTI)