Lövöldözve fenyegetett gyerekeket egy részeg biztonsági őr Lőrinciben

bűnügy
2016 november 03., 11:26
comments 102

Éles lőfegyverrel támadt két diákra egy biztonsági őr még februárban Lőrinciben, ellene végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Gyöngyösi Járási Ügyészség.

A 63 éves alkoholista vádlott vagyonőrként dolgozott egy lakóhelyéhez, Lőrincihez közeli község vastelepén, ahol jellemzően éjszaka volt szolgálatban. Február 5-re virradóra a munkaidő lejárta után hazaindult. Útközben betért egy kocsmába, ahonnan dél körül erősen ittasan távozott.

A zsebében egy 38-as kaliberű, ötlövetű, töltött forgópisztoly tartott magánál, engedély nélkül.

A férfi a kerékpárjával megelőzött két sétáló 8. osztályos fiút, megállította, majd felszólította őket, hogy igazolják magukat. A gyerekek azzal védekeztek, hogy nincs náluk igazolvány, mire a vádlott megparancsolta, hogy feküdjenek az úttestre.

Mivel a diákok csak letérdeltek, a férfi előrántotta a fegyverét, és azt rájuk fogva kényszerítette őket, hogy hasaljanak le. Közölte, hogy hívni fogja a rendőrséget, és agyonlövi a fiúkat, ha nem engedelmeskednek neki, majd szavainak nyomatékot adva egyszer a levegőbe lőtt. A rémült gyerekek erre mozdulatlanul feküdtek a földön, amíg a férfi perceken át a telefonját kereste, de nem találta, ezért megengedte, hogy a fiúk felálljanak.

Végül úgy döntött, hazáig kíséri az áldozatait. A gyerekek a férfi előtt haladtak, miközben az végig rájuk tartotta a fegyverét, azt a parancsot adva nekik, hogy tartsanak egymás között 5 méter távolságot, különben lelövi őket. A sértettek egyikének lakásához érve az elkövető – amikor szembetalálkozott a fiú szüleivel – bocsánatot kért a viselkedéséért, zsebre tette a pisztolyt, és hazament.

A házkutatáskor a vádlott lakásán a rendőrség egy másik, hatlövetű forgótáras maroklőfegyvert és lőszereket is talált, a férfinak ezek tartására sem volt engedélye.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a személyi szabadság két rendbeli, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, fegyveresen elkövetett megsértésének bűntettével és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja a férfit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.