Egy magyar gimnázium létrehozása miatt vették őrizetbe a Maros megyei főtanfelügyelőt

külföld
2016 november 04., 10:36
comments 59

A romániai korrupcióellenes ügyészség, a DNA csütörtök este őrizetbe vette Stefan Somesan Maros megyei főtanfelügyelőt, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Főgimnázium törvénytelennek vélt 2014-es létrehozása miatt. Az oktatási intézmény igazgatóját, Tamási Zsolt Józsefet pedig 60 napra hatósági felügyelet alá vonta.

A DNA pénteki közleménye szerint Stefan Somesant hivatali hatalommal való visszaéléssel, és kétrendbeli hatáskörtúllépéssel, Tamási Zsolt József igazgatót pedig hivatali hatalommal való folyamatos visszaéléssel gyanúsítják. Ügyészségi források szerint tanfelügyelő hamis dokumentumokkal hozzájárult ahhoz, hogy az újonnan létrehozott gimnázium osztálytermeket vegyen át az Unirea Főgimnáziumtól, illetve 2014-ben anélkül hagyta jóvá a római katolikus főgimnázium létrehozását, hogy előzetesen megszerezte volna ehhez az oktatási minisztérium jóváhagyását.

1947 óta tavaly szeptemberben tartották az első tanévnyitót a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium régi épületében, ahol az iskola 13 osztállyal és 350 diákkal nyílt meg újra. (MTI/Foter.ro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.