Egy picit megtolja a kormány az MKB vezetőit

Kétszázoldalas törvényjavaslat jelent meg a parlament honlapján az adótörvények módosításáról. A kormány a 322 javasolt változtatás között tovább szigorítja Andy Vajna illegalitásba szorított kaszinós ellenfelei elleni fellépést, de rengeteg dolgot érintenek módosítások.

Ezek között egy elég célzatosat hangsúlyoz ki a Világgazdaság: a kormány lehetővé teszi, hogy a munkavállalói részvényprogram (MRP) újabb adókedvezményt kapjanak. Konkrétan: kiegészítik a társasági adó alapjából adott MRP-kedvezményt azzal a szabállyal, amely kifejezetten a nemzetközi számviteli szabvány szerint működő cégek esetében határozza meg ezt, tehát IFRS-rendszerben is kevesebbet kell majd fizetnie a cégeknek ilyen programok után.

Az MRP egy olyan eszköz, amit a kormány és a jegybank több fronton is próbál népszerűsíteni, de egyelőre csak a furcsa államosítás után ismeretlen tulajdonosokhoz került MKB Bank élt vele a nagy cégek közül. A valószínűleg a Duna Aszfaltos Szíjj László és még ki tudja, kicsodák tulajdonába került bank szingapúri-luxemburgi befektetője saját 45 százalékos részvénycsomagjának kétharmadát átengedte az MKB menedzsmentjének, így a Matolcsy György által adótancsadóból MNB-alelnökké, majd MKB-vezérigazgatóvá tett Balog Ádám idővel egészen komoly tulajdonos lesz az egyik nagy magyar bankban.

(Parlament, Világgazdaság)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.