Egy spanyol városban mostantól DNS alapján azonosítják be a kutyaszar gazdáját

ÁLLAT
2016 november 04., 12:16
comments 117

Az egyik kelet-spanyolországi város önkormányzatának elege lett abból, hogy az utcai kutyaszarnak sosincs gazdája, ezért egy DNS-adatbázisba kezdik gyűjteni a helyi kutyák adatait, hogy könnyebben meg tudják találni a felelősöket.

Mislata városának vezetése közölte, hogy ezentúl a rendőrök fogják begyűjteni a járdákon hagyott mintákat, amit majd egy laborba küldenek elemzésre.

A tulajdonosok év végéig év ingyen elvihetik a kutyáikat az állatorvoshoz, hogy vérmintát vegyenek tőlük. Akik mégsem regisztrálják a kutyájukat, akár 300 eurós bírságot is kaphatnak. Akik pedig ezután a járdán hagyják a kutyaszart, 200 eurós büntetésre számíthatnak.

Hasonló rendszerek egyébként már működnek az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.