Kizárták a bajnokságból a Harvard férfi focicsapatát, mert listázták, hogyan dugnák meg a nőket

A Harvard Egyetem vezetése felfüggesztette a férfi focicsapatát, miután egy 2012-es dokumentum alapján fény derült arra, hogy a játékosok minden évben nem csak összeállítottak egy albumot a női csapat játékosainak fotóiból, de még attól sem riadtak vissza, hogy egy 10-es skálán osztályozzák a őket.

A Harvard Crimson tényfeltáró riportja szerint még az is előfordult, hogy ajánlásokat tettek arra vonatkozóan, kit milyen pózban kellene megdugni. Volt, akiről azt írták, hogy mivel még tapasztalatlannak tűnik, csak a misszionárius pózt tartanák ajánlottnak, de másoknál már nem csak a kutya póz, hanem a Triple Lindy is szóba jött.

Az erről szóló dokumentum ráadásul bárkinek elérhető volt a csapat Google-csoportján keresztül.

Drew Faust, a Harvard elnöke megdöbbentőnek nevezte, hogy egy focicsapat tagjai ilyesmire képesek. Vizsgálatot rendeltek el az ügyben, ami megállapította, hogy az női csapat tagjairól szóló évkönyvet nem egydül 2012-ben, hanem rendszeresen összeállították, még idén is megjelent.

Drew Gilpin Faust - Fotó: AFP/Frederick M. Brown/Getty Images/AFP

A botrány miatt erre a szezonra a csapatot kizárták a bajnokságból, pedig az első helyen álltak a Ivy League-ben. Faust kijelentette, hogy az erről szóló döntése komoly és végleges, mivel az egyetemen nincs helye az ilyen viselkedésnek, mivel a közösségük legfőbb értéke a kölcsönös tisztelet.

A listázási botrány a múlt héten robbant ki, a női csapat tagjait pedig megrázta a tény, hogy miközben ők annyira büszkék voltak a teljesítményükre, másokat csak a külsejük érdekelte. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.