Sting koncertjével nyit újra a Bataclan

külföld
2016 november 04., 09:36
comments 27

November 12-én Sting koncertjével nyílik újra a Bataclan koncertterem, jelentette be a koncertterem tulajdonosa, a Lagardere Unlimited Live Entertainment. Az est bevételét az énekes, aki még kezdőként, a The Police tagjaként lépett fel először a párizsi koncertteremben, az egy évvel ezelőtti merényletek túlélői által létrehozott egyesületeknek ajánlotta fel.

"A Bataclan újranyitásával két fontos feladatunk van: megemlékezni azokról, akik életüket vesztették a tavalyi támadásban, és ünnepelni a zenét és az életet, amit ezt a mitikus koncertterem is képvisel,"

írja Sting a weblapján.

AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
photo_camera AFP PHOTO / MARTIN BUREAU

A koncert másnapján, a merényletek egy éves évfordulóján emléktáblát helyeznek el a Bataclan homlokzatán. A sajtóhírek szerint a megemlékezésen a túlélők és az Eagles of Death Metal amerikai rockzenekar tagjai is jelen lesznek.

A tavaly november 13-i párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles Of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek és kilencven embert megöltek. A Bataclan a merényletek óta nem nyitott ki. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.