Hetvenéves nő kövérségén gúnyolódott a szexfotó-modell, börtönbe mehet érte

INTERNET
2016 november 05., 11:54
comments 523


A Playboy magazin legdögösebb 2015-ös címlaplányának választott Dani Mathers 29 éves meztelenfotó-modellnek a tavalyi óriási éve volt, az idei viszont élete legdurvábbja lehet, amiért csakis önmagát okolhatja.

Az amerikai nő egy Los Angeles-i edzőterem zuhanyozójában meglátott egy idős, szerinte túl kövér asszonyt. Amit olyan mértékben volt képtelen feldolgozni, hogy azonnal lefotózta, majd a képet egy elképedten kuncogó szelfivel és a "Ha én nem bírom nem észrevenni, te sem fogod tudni!" felirattal felturbózva kiposztolta a Snapchatre.

A parasztság azonnali, heves reakciókat szült, Mathers-t kitiltották LA edzőtermeiből, rádióműsorából kirúgták és pária lett a közösségi médiában. Hiába a bocsánatkérés és a vezeklés, a nő most minden eddiginél keményebb büntetést kaphat, egy LA-i ügyész ugyanis vádat emelt ellene az áldozat személyiségi jogainak megsértése miatt. Ha bűnösnek találják, ezért legföljebb hat hónapra börtönbe is mehet.

Az ügyész hangsúlyozta, hogy a mások külsején való gúnyolódás, bár visszataszító dolog, ami az áldozatoknak hosszú ideig fájdalmat okozhat, nem bűncselekmény, ám ha annak érdekében megsértik az áldozat személyiségi jogait, már azzá válhat.

(via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.